Zdali vás jedna klubová ikona opustí, na ostatních hráčích potom je, aby vystoupili z řady a celý svět přesvědčili o tom, že i bez tak slibného jména, jako je Cristiano Ronaldo, si poradí a dokáží hrát jako jeden tým. Podobným příkladem se řídí i waleský reprezentant Gareth Bale, jehož sebevědomé prohlášení jistě kdekoho překvapí.

Je tomu již nějaký čas, co dnes již devětadvacetiletý křídelník řádil na ostrovech v Premier League (za Tottenham Hotspur), kde byl zvolen jedním z nejlepších hráčů vůbec, což přilákalo skauty Bílého baletu, aby o něj projevili zájem. Bale tehdy nebyl vůbec levným přestupovým zbožím, avšak Real již v té době tušil, že bude jednoho dne potřebovat náhradu za Cristiana Ronalda, a proto se nebál si sáhnout pěkně hluboko do kapsy.

Co se ovšem dělo pak, s tím žádný fotbalový prorok nepočítal. Gareth vyměnil deštivou Anglii za slunné Španělsko, avšak než se dokázal zahřát, aby předvedl něco ze svého bohatého balíčku dovedností, ubíhaly měsíce a pak dokonce i roky, až se kdysi oblíbený hráč londýnských Kohoutů stal trnem v oku několika příznivců královského celku. Většina lidí jej z hřiště vyhazovala, přála si jeho nejrychlejší prodej, v rámci čehož Bale kolikrát ztratil i místo v základní sestavě a už se jenom čekalo, jak celá situace dopadne.

I vzhledem k vysoké dávce trpělivosti nakonec dopadlo vše pro waleského hráče nakonec dobře, neboť se gólově probudil, ale jakýkoliv talent, který prokazoval na Britských ostrovech, se v něm ještě naplno neprobudil. Zdali se to změní teď, když už v jeho týmu není celosvětově známá značka CR7, to ukáže teprve čas, ovšem jisté sebevědomí mu jistě nechybí.

„Kdo si myslel, že se na nás Ronaldův odchod podepíše, ten byl na omylu,“ říká Bale směrem k novinářům.

Zajímavé je, že si Gareth vybral tento proslov chvíli po remíze 1:1 s Athleticem Bilbao. Jindy „zajímavá“ odpověď by se tedy dala označit za špatně načasovanou.

„Na naší hře je vidět, že už teď pracujeme více jako jeden tým,“ pochvaluje si. „Do naší hry se nevkrádá žádná nervozita a na míči jsme klidní. Nejsme vázáni taktikou hry na jednoho hráče,“ vysvětluje.

A aby byl Bale zcela upřímný, nasadil tomu perličku na závěr. „Troufám si říct, že naše hra bez Ronalda je celkově lepší. Do zápasů vstupujeme s větším klidem, což se o nás dřív rozhodně říct nedalo,“ uzavírá.