Stará dáma je ikonou italského fotbalu a jako taková se snaží, aby v jejich řadách panovala přísná kázeň, v jejímž výsledku se hráči budou chovat natolik vzorně, aby mohli jít příkladem všem svým obdivovatelům. Máme-li však zhodnotit nedávné chování křídelníka Douglase Costy, ten během momentu porušil několik pravidel najednou a nakonec to završil plivancem do tváře soupeře. 

„Můžete být naštvaní, jak jen chcete, ale plivnout někomu do tváře, to svědčí o té nejnižší formě inteligence," stěžovala si žena hráče, jen se stal obětí Costova chování. 

„Nikdy jsme v životě něco podobného neviděli. Jak můžete na prsou hrdě nosit znak Juventusu a přitom se chovat jako dobytek?" ptají se hráčovi příznivci, kteří jeho chování nemohou pochopit. 

Douglas Costa se během utkání se Sassuolem při jedné akci v závěrečných fázích zápasu dostal do slovní potyčky s Federicem Di Francescem, což je čirou náhodou také syn trenéra onoho celku. Osmadvacetiletý brazilský reprezentant se po soupeři nejprve ohnal rukou, poté jej chtěl udeřit hlavou a nakonec mu plivnul do tváře, za což si vysloužil červenou kartu a po ní hned stopku na čtyři zápasy. 

„Nikdy v životě jsem se takhle nechoval. Nevím, kde se to najednou ve mně vzalo. Rád bych se všem omluvil a chci vás ujistit, že se to už nikdy nebude opakovat," uvedl hráč po přijetí svého trestu.