Není tomu tak dávno, co byl současný mistr světa Antoine Griezmann považován za třetího nejlepšího hráče planety (za Ronaldem a Messim), ovšem od té doby si o slovo řekli i další hráči, kteří podobně jako kdysi on vyzařují stejně vysoké ambice. Zajímavé pro nás nejvíce je, že tím „dalším“ je dokonce jeho spoluhráč!

Nemá cenu chodit okolo horké kaše. Zdali sledujete fotbal, pak vám jistě říká něco i jméno Saúl Niguéz. Hrdina záložních řad, jehož jsme si mohli všimnout i na MS v Rusku, kde španělská reprezentace padla k údivu všech padla s pořadatelskou zemí, stoupá vzhůru a říká si hlasitě o slovo.

Atlético nikdy nemuselo moc nakupovat, zato má velice obětavého kouče (Diego Simeone), jenž se může pochlubit šťastnu rukou při výběru mladých hráčů, jež postupně dospějou do prvního týmu. Těch jedinců bylo opravdu už mnoho a nyní k nim přibylo i jméno slibně se rýsujícího prospektu, na němž mohou příznivci fotbalu na Pyrenejském ostrově oči nechat. Nadaný Španěl totiž disponuje vlastnostmi těch lepších defenzivních středopolařů, dokonale čte hru a navíc se sám nebojí i přesně zakončit. Naprostá všestrannost je něčím, po čem velké kluby v Evropě opravdu touží a navíc se nebojí si za ni pořádně připlatit.

A když jsme nakousli otázku ceny, je nutné podotknout, že ta není vůbec nízká. Když Griezmannova výkupní klauzule činila před rokem ještě 100 milionů eur a dnes byste si ho pořídili za 125, tak u Saúla tato částka začíná na hodnotě o 50 milionů vyšší! Kdo se rozhodne, že tuto sumu během zimního nebo letního přestupového období zaplatí, tak do svých řad získá velice slibné vyhlídky do budoucna. Niguézovi bude zanedlouho teprve 24 let a už teď patří mezi nejlepší hráče na svém postu.