Když jednotlivým ligám začne postupem času chybět soutěživost, nejenže ztratí v tom světovém měřítku na atraktivitě, ale navíc ani hráči onoho vítězného celku nebudou pochybovat o svých kvalitách. Při svém posledním veřejném rozhovoru si nebral žádné servítky ani útočník Bayernu Mnichov Thomas Müller.

Dnes již devětadvacetiletý fotbalista ve své kariéře prakticky neoblékal jiný dres než ten od současného vládce Bundesligy. Bayern vládne německé nejvyšší soutěži již dlouhá léta a kromě mírného výpadku vystaveného ještě kdysi slavnou Kloppovou družinou (současný kormidelník Liverpoolu), z níž bavorský velikán vykoupil několik jejich nejlepších hráčů, tak na své pouti nepoznal výraznějšího přemožitele. 

Co je pro fanoušky jedné z největších evropských lig ovšem podstatné, tím je sebevědomí současných hráčů. Sám Müller nevěří, že se jeho týmu bude v této sezoně moct někdo rovnat. 

„Abych byl zcela upřímný, nečekám žádné překvapení. Našim cílem je dominovat v Bundeslize od začátku až do samotného konce sezony,“ prozradil zkušený útočník, který svým tvrzením pohřbil šance všech ligových konkurentů. 

„Náš tým je dostatečně silný na to, abychom se postarali, že se nedopustíme žádného překvapení. Všichni víme, co se od nás očekává," doplňuje. 

Adaptaci s novým prostředím tak bude mít výrazně ulehčenou nový architekt úspěchu Niko Kovač. Bývalý chorvatský reprezentant a rovněž bývalý trenér Eintrachtu Frankfurt pevně věří, že se mu podaří naplnit všechny vysoké ambice již v první sezoně. 

„Bayern je jedním z největších klubů světa a jako takový musí na všech frontách (domácí a evropská soutěž) zanechat svůj podpis. Tým máme dobrý, zkušenosti nám také nechybí a na mě už jenom je, abych nás na tyto výzvy dobře takticky připravil,“ svěřuje se.