I když jsme se právě přehoupli do druhé části sezony 2018, je potřeba jako všude jinde dívat se dopředu a připravit si několikaletý plán, na jehož konci bude kýžená odměna. Tu nám v současné době představují zcela nové vozy F1, u nichž se dbá na lepší přilnavost, větší výkon a tím pádem i větší atraktivitu pro diváky.

A zejména fanoušky závodění obecně by mohla potěšit zpráva, že Mezinárodní automobilová federace FIA již pracuje na svém novém konceptu monopostů pro rok 2021, a i když je vše stále v počátečních fázích vývoje, dle prvních zpráv se jistě máme na co těšit.

„Hlavním záměrem tohoto kroku je divákům dodat co nejlepší podívanou, která bude obohacena o více šancí, jak předjet soupeře,“ uvádí technický ředitel F1 Ross Brawn. „Víme, kde jsou v současnosti naše nedostatky, a pokusíme se je proto vyladit.“

Jak už nám tyto náznaky napovídají, důraz se klade především na pronásledování a předjíždění. Doposud to fungovalo tak, že když se k soby vozy přiblížili na několik metrů, ztratily až 50 % přítlačné síly, což vedlo i k větší ztrátě výkonu. V novém provedení by tento „nedostatek“, nazveme-li to tak, měl být vyladěn o nějakých 20 %.

„Radim bychom světu ukázali, že F1 je vrcholem motosportu. Podle toho by měly být odvozeny jak výkony, tak i design,“ upřesňuje šéf společnosti.

Na přiložených fotografiích si lze prohlédnout tři aktuální podoby vozidel. Všechny tři jsou pouze koncepty a všechny jsou rovněž specifické. Obrázek číslo 3 navíc prezentuje model s většími pneumatikami, které budou dříve nebo později také nedílnou součástí všech vozů F1.