Psala se tehdy sezona 1989/1990, když Liverpool naposledy vyhrál ligový titul, a od té doby na svůj větší ligový úspěch stále čeká. Kdysi slavná éra byla ze dne na den přeťata historickou jízdou Manchesteru United, tedy týmu, jenž po odchodu legendárního Sira Alexe Fergusona také zažívá úpadek formy. Co ale bude nyní, nastává konečně ten „správný rok“ The Reds? V kabině týmu věří, že stačí udělat už jen jeden krok.

A to i navzdory tomu, že svěřenci německého lodivoda Jurgena Kloppa skončili minulou sezonu v tabulce „až“ čtvrtí, letos si na své výkony zatím stěžovat nemohou. Taktika skvělého trenéra vynáší hráčům v červeném velice slibné výsledky, které jsou navíc podpořeny útočným stylem, jež by se dal považovat za jeden z nejlepších na světě. Sečteme-li současné podmínky pro Liverpool dohromady, naděje tu jistě je.

„Za poslední roky jsme se natolik posunuli, že nám už nezbývá moc velký kus cesty, abychom dosáhli na ty cíle, které jsme si stanovili,“ praví Jordan Henderson.

„Naše útočná síla je větší, než si ji kdy pamatuji, naše hra prakticky nemá chybu a naše ambice jsou vysoké,“ zdůrazňuje kapitán týmu ze severní Anglie kvality svých spoluhráčů.

Dříve měli Reds potíže zejména v obraně, ale to již dnes není na programu dne.

„Jsme dobří v obraně, což je důležitým aspektem v boji o titul. Po mistrovské mančafty bylo vždy podstatné, aby byly vyrovnaní směrem dozadu a přitom stále nebezpeční směrem dopředu,“ pochvaluje si.

Totéž by se dalo říct i o vůdčích postavách v týmu.

„Někdo nemá ani dva, tři silné hráči, ale u nás je to téměř každý člověk na hřišti. Všichni jsou motivováni obsadit ty nejvyšší mety. Domácí soutěže, evropské poháry, jsme připraveni,“ dodává.