Že se na současném přestupovém trhu točí miliardy korun, to víme všichni a nic s tím neudělá ani zimní popřípadně letní přestupové období roku 2019. Barceloně stárnou největší útočné hvězdy - tedy Lionel Messi a Luis Suárez- na jejichž místo by měla přijít neméně zvučná náhrada. Kdo jí ale bude? 

Abychom si odpověděli, budeme muset nahlédnout za kanál La Manche, kde v hlavním městě Anglie již několik let působí hvězda Tottenhamu Hotspur Harry Kane. Nadaný útočník, kolem něhož krouží supi všech velkých evropských klubů, bude mít velice slibnou příležitost posunout se do klubu, který mu jeho vysoké ambice pomůže naplnit, a tím by měla být právě Barcelona. 

Ani finance by v tomto případě neměly být žádným problémem. Ačkoliv si vedení katalánského celku bude muset sáhnout pěkně hluboko do kapsy, a že se hovoří o částce sahající až k 200 milionům eur, tak nebude mít v rámci pravidel finanční fair play potíže tuto sumu zaplatit. Když PSG s podstatně nižšími veřejnými příjmy přivedlo Neymara za 220 milionů eur a FIFA jej nepokutovala, ve Španělsku se nemají čeho obávat. 

A jaký je názor Kanea? Prozatím sám mlčí, neboť ctí svůj současný klub, ovšem jeho touhy nám prozrazují, že by se rád posunul výš. Tottenham se i díky němu a argentinskému trenérovi Mauricio Pochettinovi ocitl zpátky v Lize mistrů, jenže nemá dostatek sil na to, aby tento turnaj ovládl. To Barcelona tuto šanci má a kromě ambicí prosadit se na evropské scéně touží podmanit si i domácí soutěž. V rámci tak silné a veliké konkurence, jaká na Britských ostrovech momentálně je, se nedá říct, že by Kohoutům byly umožněny podobné cíle.