Mít nějakou hvězdu v NHL, to je vždy pro váš národ plus, ovšem pokud by vám má zámořské angažmá mělo pomoct k obejití současných zákonů, na to by se měl udělat nějaký zvláštní paragraf. V podobně prekérní situaci se ocitl i slovenský hokejový reprezentant Richard Pánik, který se opil na mol a pak se kvůli výtržnostem musel zpovídat policistům.  

Dnes již sedmadvacetiletý rodák ze Žilinského kraje si moc dobrou vizitku mezi svými příznivci neudělal. Bývalý hráč Chicaga Blackhawks, za nějž v sezoně 2016/17 dal 22 gólů a 22 asistencí, a současná opora Arizony Coyotes, se dostala do křížku s ochrankou jednoho klubu, v němž chtěla pokračovat ve svém nočním tažení.

Potíže ale nastaly v momentě, kdy ani lidé u hlídky neměli sebemenší zájem brát zřetel na to, kdo se k nim do klubu pokouší vstoupit, a nechali hvězdného hráče stát venku. Ten se pak snažil využít prostředků, které neodpovídají aktuálním zákonům, načež na něj byla zavolána policie.

A obhajoba? „Hraju za Coyotes a znám svá práva!“ říkal Pánik, který tento fakt, že je hráčem Arizony, několikrát zopakoval.

Vše to nakonec vyvrcholilo tím, že slovenský hokejista strávil noc v cele a prodlouženému (údajně až třicetidennímu) pobytu zde se vyhnul jen díky příslibu ohledně podstoupení kurzu proti alkoholové závislosti.

Další slovo bude mít až jeho klub, jenž nemůže podobné chování u hráčů tolerovat. Arizona prozatím uvedla, že čeká na více informací, než bude danou situaci sama řešit. Vzhledem k tomu, jaký je pro Kojoty Pánik důležitý hráč, nemůžeme očekávat nic jiného než finanční pokutu.