I když se v dnešním fotbalovém světě simulace již přísněji trestají, stále se najdou tací, jež využívají svých technických dovedností k tomu, aby se při sebemenším kontaktu nechali lehce povalit k zemi. Jedním z takových hráčů, jejichž zásoba kliček je téměř neomezená, ale zase jsou pro svou úspěšnost ochotni udělat cokoliv, je i brazilský křídelník Neymar.

A je to právě náš zmíněný hráč francouzského PSG, o němž se v poslední době často mluví a který se nebojí vždy zaujmout pozornost medií nějakým teatrálním pádem. Jeden z posledních, na nějž se jen tak nezapomene, se stal na mistrovství světa v Rusku, kde předvedl divadelní kousek v podobě několika kotoulů. On sám se k tomu přímo nevyjádřil, pouze obhájil důvod, proč je tak často „faulovaný“.

„Jsem rychlý, dravý a lehký. Na světě nenajdete soupeře, který by vás nechal jen tak projít až do branky bez toho, aniž by se vás dotkl,“ říká.

„Rád bych se jich zeptal, jestli mezi nimi mohu projít, ale pochybuju, že bych se setkal s kladnou odpovědí,“ pokračuje, ačkoliv stále nevysvětluje, proč se při lehkém kontaktu kolikrát hned uchyluje k teatrálnímu představení.   

Jak už to tak bývá, vše nasvědčuje tomu, že ze všeho nejdůležitější jsou výsledky, pro něž jste ochotni udělat cokoliv. To se týká i našeho provinilce.

„Vím, že mohu být stále lepší. Fotbal mě baví a toužím se v něm zdokonalovat. Na čem ale teď záleží ze všeho nejvíc, to jsou výsledky národního týmu. Je potřeba, aby se Brazílie vrátila zpět tam, kam patří,“ vysvětluje, přičemž nemá obavy, že by se totéž dalo říct i o jeho klubovém angažmá v Paříži, který jen těžko mezi současným výběrem v Ligue 1 najde konkurenci.