Svět bojového umění se může těšit na velký comeback, jenž se dá očekávat již v dohledné době. Další ze série elitních „zabijáků“ chystá svůj návrat do oktagonu, kde by rád vyzval současného držitele pásu v polotěžké a zároveň i v těžké váze Daniela Cormiera.

Na začátek je hned nutné podotknout, že Jon „Bones“ Jones už současného šampiona dvakrát přemohl. Poprvé to bylo ještě legálně, avšak druhé vítězství mu bylo odebráno chvíli poté, co mu byly zjištěny pozitivní výsledky na zakázané látky v těle. Newyorský zápasník se tak na rok odmlčel někam do ústraní, kde pracoval na své kondici, aby se jednoho dne mohl opět vrátit na scénu a dokončit tak práci, kterou kdysi započal. A ten den nyní nadešel.

„Chci se opět utkat s Cormierem a překazit mu jeho úsměv na tváři. Vezmu mu jeho pás jak v polotěžké, tak i v té těžké váze,“ slibuje jedenatřicetiletý bojovník, jemuž inspirace rozhodně nechybí.

„Čím vyšší cíle si člověk dává, tím vyšší ho potom čeká odměna. Jsem jako Conor McGregor. Snažím se sám sebe překonávat. Vracím se zpět, abych načal novou kapitolu ve svém životě. Věřím, že bude úspěšná,“ praví.

Jonesova bohatá kariéra mu za celou dobu zápasení vynesla 22 vítězství a pouze jedinou porážku. Ta ovšem nepřišla z klasické prohry, jak bychom si mohli myslet, nýbrž z nedovolených úderů na protivníka ležícího na zemi. V roce 2009 se „Bones“ utkal s Mattem Hamillem, jehož povalil na zem a rázem ho zasypal sérií tvrdých loktů, což se nelíbilo rozhodčímu a ani porotě. V rámci onoho prohřešku pak byla výhra připsána jeho soupeři.

Opomene-li však tento duel, na Jonesově kontě jsou skalpy několika dalších velkých jmen, mezi nimiž nechybí již zmíněný šampion. Kdo bude neochvějnému zabijákovi přidělen další, než se bude moct porvat o samotný titul, to se dozvíme již brzy. Podle všeho by se téměř dvoumetrový ranař měl vrátit na scénu ještě před koncem roku.