Ledy se začínají lámat a informace okolo největšího města z nevadské pouště nás odkazují na to, že Las Vegas Golden Knights touží posílit defenzivní řady. Na obzoru se nám rýsuje nejedno velké trade a my jen s napětím čekáme, jaká velká jména bude zahrnovat.

Ohlédneme-li se za úspěchy v minulé sezoně, možná to bude znít až neuvěřitelně, když si vedení udělalo pro koncepci týmu čtyřletý plán, jehož cílem bylo během této etapy v posledním roce dobýt příčku pro playoff. Dravé mužstvo Vegasu tento úkol vzalo opravdu fofrem a místo toho, aby se drželo nějaké několikaleté koncepce, zaútočilo na první místo v Pacifické divizi a navíc došlo až do finále playoff. Příběh, kterému jen málokdo může dodnes uvěřit, ještě přitom není zdaleka u konce.

V řadách Knights narostly za poslední rok ambice do takové výše, že se nikdo nehodlá smířit už jenom s pouhou kvalifikací do posezonní části soutěže. Hráči chtějí celé playoff vyhrát! Tento cíl by měl být opět podpořen skvělou jízdou v základní fázi sezony a také novými posilami, na něž se už teď hřeje dobré místečko. Platové podmínky pro Zlaté rytíře by rozhodně neměly být žádným problémem, protože místa tam mají více než dost.

A po kom tedy stále ještě „nováček“ NHL touží? Řeč je zejména o proslulém obránci Ottawy Senators Eriku Karlssonovi, který je prakticky jednou nohou venku. On sám již měl nakročeno do Tampy Bay, ovšem tento krok vedení zatrhlo a rozhodlo se, že pokud má svou oporu pustit, bude to co nejdál od její divize. Tím pádem se pro zkušeného švédského hráče otevírají brány západní konference, kde se spekuluje jednak o San José, ale posléze také o Vegasu. A právě druhý zmíněný tým je dle posledních informací hlavním favoritem na Karlssonův podpis.

Co bude součástí trade, to zatím nedokážeme předpovědět, ovšem jisté je, že se věci daly do pohybu a vedení Knights bude tlačit, aby favorizovaného obránce získalo. Důvod, proč takové vysoké platové požadavky chtějí obětovat zrovna do defenzivně laděného hráče, je ten, že si obránce Nate Schmidt odpyká dvacetizápasový trest za pozitivní výsledky při dopingové kontrole, a jestli za něho má přijít na celou jednu čtvrtinu sezony náhrada, pak se musí jednat o tu nejzvučnější možnou.