Kvalita na prvním místě. Tím se řídí většina velkých fotbalových klubů a i to je hlavním mottem slavného Realu Madrid, jenž během léta přišel o svou největší hvězdu. Cristiano Ronaldo už obléká dres Juventusu a i když mu chvíli potrvá, než se zaklimatizuje s tamními podmínkami, je jisté, že ve Španělsku ho nikdo nahradit nemůže. Podobná slova volil i jeho odvěký rival z Barcelony a jeden z nejlepších fotbalistů planety Lionel Messi. 

Veškerá rivalita šla stranou. Prohlášení argentinského reprezentanta bylo upřímné, srdceryvné a logické. Ačkoliv on sám s Ronaldem několik let zápasil o titul krále střelců a přezdvíku nejlepšího hráče světa, z jeho slov je patrné, že mu v LaLize značka CR7 rozhodně bude chybět. 

„Není třeba chodit okolo horké kaše. Real Madrid je jedním z nejlepších týmů světa a jako takový potřebuje mít okolo sebe ty nejlepší hráče. S Ronaldem v sestavě přichází kvalita, ambice i odhodlání. I když i teď mají dobrý tým, o velkou část z tohoto všeho nyní přišli,“ prozradil Messi. 

„Juventus udělal možná ten poslední potřebný krok, který mu v minulých letech chyběl k tomu, aby mohl vyhrát Ligu mistrů. Myslím si, že Ronaldo je ten rozdílový hráč, který ubral kvalitu nejen Realu, ale celému Španělsku a následně ji předal do Itálie,“ doplnil. 

A Cristiano je pravým důkazem toho, že když se chce, tak to jde. Řeč je pochopitelně o tom, jakým směrem se vyvíjí dnešní sportovní svět, v němž jsou upřednostňováni mladí hráči před zkušenými jedinci. Ronaldovi byla i v jeho třiatřiceti letech naměřena kondice jako u začínajících dvacetiletých hvězd, což nám jen dokazuje, že pokud fotbal milujete, musíte pro něj trpět a i v tom „pokročilém“ fotbalovém věku makat jako za mlada.