Finále hokejového playoff mezi Washingtonem Capitals a Vegasem Golden Knights by se dalo označit za velice nepředvídatelné. Ani od jednoho celku se totiž nečekalo, že dojde tak daleko, ovšem nakonec nám oba vytřely zrak. Co je podstatné, tím může být i způsob, jakým si mnozí hráči snažili vylepšit svou kondici. V případě obránce nováčka NHL tím byly zakázané látky. 

Sedmadvacetiletý hokejista Nate Schmidt sám ví, jak může být Washington nebezpečný, neboť jeho dres oblékal více než čtyři sezony. Když ale přišel čas na vzájemné měření sil protentokrát už v jeho novém působišti, asi nechtěl brát nic na lehkou váhu. Veškerá zakázaná aktivita ovšem stejně přišla vniveč, jelikož Knights na Capitals nestačili a v celé sérii prohráli 1:4. 

Když se nám nyní vrací nejvyšší zámořská soutěž znovu na scénu, ve dvaceti utkáních v ní neuvidíme rodáka z Minnesoty, jenž byl za své prohřešky přísně potrestán. I když nám informace neříkají, o jakou přesně zakázanou látku se jednalo, tak víme, že Schmidt si nic podobného nehodlá připustit. Podle svých slov ani netušil, že porušuje pravidla. 

„Jsem velice zklamán z oficiálního prohlášení NHL, podle kterého mi byly v těle nalezeny zakázané a výkonu ovlivňující látky. Důvod, proč tohle říkám, je to, že si žádného prohřešku nejsem vědom, protože jsem využíval pouze přípravky, jež nám dává sama NHL. Vždy se snažím být obezřetný při tom, co si dávám do těla,“ říká. 

„Během své kariéry jsem si prošel už celou řadou testů, ale nikdy mi nic nenašly. Proto je pro mě teď velkým překvapením, když jsou mé nové výsledky pozitivní. Z toho, co mi bylo nalezeno, se nedá říct, že by se jednalo o něco velkého, je to spíše mikroskopické množství, které člověk nemůže požít úmyslně a rozhodně to nemůže podpořit ani jeho výkony,“ doplnil obránce Vegasu.