Když už vše bylo na hraně a vypadalo to, že jeden z nejlepších technicky nadaných křídelníků současnosti Chelsea opustí, tak přišel z Neapole italský trenér Maurizio Sarri a svou koncepcí navrátil chuť do hry nejednomu hráči Blues. 

Možná vám to tak nejde k sobě, protože prakticky od nepaměti jsme měli klub z modré části Londýna zafixovaný jako ten více defenzivní celek, avšak s příchodem ofenzivně laděného lodivoda je tomu vše najednou jinak. To, o co se ostatní trenéři v čele ostatních týmů snaží dlouhá léta, dokázala jedna šikovná hlava změnit prakticky během dvou měsíců. Na hře Chelsea je nyní vidět Sarriho útočný podpis, který se nese nejen na velké poziční převaze, ale také na spoustě střel. 

„Je to něco zcela nového, co si teď naprosto užívám,“ promluvil o své radosti belgický křídelník Eden Hazard, který ještě nedávno uvažoval o odchodu do Realu Madrid. 

„Nebavilo mě hrát fotbal na vlastní obranné půlce a čekat několik minut, než se dostanete do šance (viz fotbal Conteho a Mourinha). Teď máme míč na svých kopačkách téměř pořád a hrajeme maximálně 30 metrů od branky soupeře,“ pochvaluje si. 

„Samozřejmě, že i soupeř se nám snaží míč vzít a hrát svou hru, ale to je něco, co my mu teď nedovolíme. Chceme být na míči co nejvíce a chceme být také co nejvíce nebezpeční,“ říká. 

Eden kdysi naznačil, že má-li zůstat v Chelsea, musí vedení přijít s něčím speciálním, co ho přinutí mít fotbal opět rád. Antonio Conte, tedy bývalý kormidelník trochu rozhoupaného plavidla Blues, kolikrát se svou lodí najel do hluboké propasti, z níž nebylo cesty úniku, za což byl po právu vypískán vlastními fanoušky. Chelsea si v jistých utkáních sotva sáhla na míč a přitom měla dobré hráče, kteří jak nám nyní ukazují, mohou v zápase dominovat. 

„Je to nejenom Sarriho přičinění, že hrajeme tak dobře, ale také nových posil. Jorginho a Kovačič jsou přesně ty typy, které jsme potřebovali. Jejich přínos je téměř nedocenitelný,“ vysvětluje Hazard, jenž z jejich spolupráce na hřišti těží šikovnými přihrávkami. 

A co bude dál, je schopná Chelsea vyhrát titul? Blues nám už kolikrát v minulosti ukázali, že jejich druhé sezony (druhá sezona po té mistrovské) jsou více než dobré. Hráči se dokáží navnadit. Otázka bude, jestli to zvládnou i za pochodu Evropské ligy, jejíž utkání jsou na programu hlavně ve čtvrtek, kvůli čemuž mají týmy, které zde hrají, méně času na regeneraci.