Jako v každém jiném sportě, tak i ve fotbale platí, že hráči jsou přeci jenom lidé, kteří mají pouze jedny nervy. Zejména co se týče profesionálního odvětví, kdy všechna média monitorují světové hvězdy, byste se měli mít co nejvíc na pozoru, protože jakmile tu jednou morální čáru přešlápnete, hned je vám každý blikanec až do smrti vyčítán.

V podobné mediální pasti se nyní octil nejdražší mladý hráč planety Kylian Mbappé. Talentovaný útočník, který s Francií zářil na mistrovství světa v Rusku, kde svému týmu pomohl vybojovat tu nejvyšší možnou příčku, se ve venkovním utkání Paris Saint-Germain s Nimes nechal vyprovokovat natolik, že se sám rozhodl k reakci, jež nemohl žádný z arbitrů zápasu přehlédnout. 

Mbappé byl přibližně ve středu hřiště při zrodu jedné z akcí faulován (údajně dostal kolenem do stehna) a místo toho, aby nechal sudího vynést svůj rozsudek, rozhodl se, že vezme sám spravedlnost do svých rukou. Talentovaný hráč se k soupeři rozeběhl, povalil ho k zemi a patrně by byl připraven i k větší konfrontaci, kdyby jej spoluhráči včas neodstrčili. Svého činu navíc ani nelituje, což nám i on sám potvrdil. 

„Jediný, komu se za své chování mohu omluvit, jsou fanoušci a mí spoluhráči. Ničeho dalšího nelituju a jsem připravený to udělat znovu,“ říká hráč, z něhož pochopitelně mluvily silné emoce. 

„Osobně se domnívám, že už ten zákrok na mě je něco, co nepatří na hřiště. Já takovéto chování nehodlám tolerovat,“ doplňuje, přičemž si je vědom, že minimálně třízápasovému trestu za svůj přešlap neunikne. 

Mbappé má před sebou velkou budoucnost, a tak je pochopitelné, že se musí ještě leccos naučit. Mezi to patří i například i způsob, jak se naučit ovládat své emoce, jako to dělá většina profesionálních sportovců na světě.