I když si spousta trenérů při losu základních skupin v evropských soutěžích přeje, aby dostala pokud možno ty nejhratelnější soupeře, v případě Realu Madrid to tolik nevadilo. Jedná se totiž o jeden z nejlepších týmů světa, který se může pochlubit největší základnou fanoušků vůbec. Už teď je jasné, že bude v Doosan Areně vyprodáno! 

„Hráči si přáli změřit síly s Realem, tak už jenom doufám, že se ho nezaleknou a předvedou, co v nich je,“ říká trenér mužstva, jehož hlavním přáním byl spíš takový Lokomotiv Moskva. 

„Pro diváky to jistě bude neskutečně atraktivní utkání a pro nás to je patrně odměna za titul... utkat se s nejlepším týmem planety,“ usmíval se Pavel Vrba. 

Sen se tak splnil mnoha hráčům v poslední době nejlepšího českého klubu, který se potřetí v celé své dlouhé historii představí na té nejvyšší evropské scéně. Zajímavostí je, že pokaždé, když se Viktoria dostala do skupiny Ligy mistrů, tak vždy hrála proti úřadujícímu šampionovi. Nejprve to byla Barcelona, pak Bayern Mnichov a nyní Real Madrid. 

„Hodně kluků z kabiny si přálo Real, takže nemáme co vytknout. Těšíme se nejen na tu cennou zkušenost, jaká nás čeká, ale i na to, co předvedeme. Myslím si, že i pro fanoušky to bude největší možný zážitek,“ praví obránce týmu Roman Hubník. 

„Na Santiago Bernabéu (svatostánek Bílého baletu) si člověk kolikrát nemá možnost zahrát ani jednou za život. Ještě nevíme, jaké budou naše šance, ovšem cílem každopádně je zůstat i během jarní fáze v Evropě,“ doplňuje. 

Viktoria Plzeň v rámci Ligy mistrů potká vedle slavného Realu i ruský celek CSKA Moskvna (s nímž tuto skupinu začíná) a italský AS Řím.