Premier League se nám již přehoupla do svého čtvrtého kola a jedním z týmů, který i nadále zůstává stoprocentní, není nikdo jiný než Liverpool. Svěřenci německého stratéga Jurgena Kloppa se již plně sžili s náročnou a běhavou koncepcí, jež jim bývalý lodivod Borussie nebo Mainzu ordinuje, a nyní vyhlašují útok na ty nejvyšší příčky. Tyto tři důvody jasně mluví v jejich prospěch.

Nový brankář

Pokud anglickou nejvyšší ligovou soutěž poslední roky pravidelně sledujete, tak jistě víte, že v kádru Reds byly jakési tři slabiny. Tou první byl defenzivní záložník, tou druhou výkonnostně nestabilní obranné duo a tou třetí nepřesvědčivý brankář. Zaměříme-li se však hlavně na ten třetí klíčový údaj, můžeme si s klidem říct, že jej Liverpool konečně zvládl vylepšit dokonale, i když si kvůli tomu musel sáhnout pěkně hluboko do kapsy. Alisson je brazilská reprezentační jednička a mimo jiné představuje také stroj na chytání střel, který jen v minulé sezoně měl druhou nejlepší procentuální úspěšnost při zažehnání blížícího se nebezpečí (nejlepší na světě je Oblak, třetí De Gea).

Fungující obrana

Jak jsme už naznačili o něco výše, i obrana byla dříve jedním z kamenem úrazů, proč Reds nedokázali udržet vedení, do něhož se často dostávali. Za zlepšenými výkony v zadních řadách hry se podepsali jak mladí hráči, které si trenér sám vytáhl z akademie do prvního týmu, tak i zimní posila ze Southamptonu Virgil van Dijk. Jedná se o téměř dvoumetrovou skálu do obrany, jež je mnohými považována za nejlepšího obránce na ostrovech. 

Nejlepší ofenziva

Legendární Sir Alex Ferguson kdysi řekl: „Útok vám vyhrává zápasy, obrana pro změnu tituly.“ Pokud se zaměříme na Liverpool, toto tvrzení by se dalo sloučit s tím, čím se jeho současný kádr prezentuje. Jurgen Klopp si složil útočnou trojici z hráčů Mané, Firimno a Salah, což jsou v dnešním fotbalovém světě jedny z nejobávanějších jmen vůbec. Zejména takový Mohamed Salah je neuvěřitelným objevem minulého ročníku, v němž se stal nejlepším střelcem domácí soutěže.