Nekteří experti jej i v jeho čtyřiceti letech nazývají nejlepším brankářem planety a rozhodně k tomu mají svůj důvod. U hráčů v takovém věku je potřebné, aby je vždy doprovázelo dostatečné množství motivace a ta dnes již bývalé italské reprezentační jedničce dozajista nechybí. 

„Občas všichni z nás žijí v takové pomyslné bublině, ve které se sice cítí dobře, ale zároveň kvůli ní zapomínají na okolní svět. Ani já jsem nebyl jiný. Člověk občas přemýšlí, jestli ho fotbal ještě baví, a kvůli tomu vyhledává stále nové výzvy. Naštěstí se ve mně probudilo zvíře, které řvalo po nových zkušenostech. A tak jsem tady - v PSG,“ vysvětluje zkušený brankář. 

„Myslím si, že jsem si sáhnul až na dno svých možností. Cítím se lepší, než jsem byl například před pěti lety. Asi je to tím, že s věkem přichází i zkušenosti a já ke všemu přistupuji už trochu jinak,“ říká. 

„Co je však podstatné, to je pořádná motivace. Jestli se chcete udržet na profesionální úrovni řadu let, musíte být obklopováni lidmi, jež vás motivují. V současné době se nemohu cítit lépe, protože našimi ambicemi je výhra domácí ligy, domácího poháru i úspěch v Lize mistrů,“ potvrzuje Buffon. 

Legendární brankář ještě na konci minulé sezony avizoval, že ukončí kariéru. V jeho smlouvě s Juventusem totiž běžel poslední rok a i když sám měl možnost s klubem prodloužit, rozhodl se, že tak neudělá. Místo toho ale přišla nabídka z Paříže, kde se snaží každou sezonu dominovat tým s hlavním sídlem v Parku princů. Pokud PSG v posledních letech chyběla na nějakém postu kvalita, kterou bohatí šejkové i přes velice nákladné přestupy nemohli najít, pak to bylo právě na pozici brankáře. Tato krize je však nyní zažehnána a celý tým se tak může v klidu soustředit na své cíle.