Jak se nám otevřely brány do nového ročníku ligové sezony, bylo jen otázkou času, kdy nás uvítá i nejprestižnější evropská soutěž. Liga mistrů má za sebou los kvalifikačních skupin a my můžeme uvést, že tu máme rovnou dvě skupiny smrti. Český zástupce sice není v jedné z nich, ale štěstí mu při losu také zrovna nepřálo. 

A i když bookmakeři berou Viktorii jako jeden z papírově nejslabších týmů celé soutěže, na atraktivitu zápasů si rozhodně nemůže stěžovat. Svěřenci trenéra Pavla Vrby (jenž si na rozdíl od svých hráčů přál hratelný los v čele se soupeřem, jako je Lokomotiv Moskva) se mohou těšit na CSKA Mosvku, AS Řím a především na obhájce této trofeje Real Madrid. 

Pro český fotbal je to neuvěřitlý moment, neboť se nám zde v rámci této soutěže představí nejúspěšnější tým planety. Plzeň ví, že může jenom překvapit, a udělá vše pro to, aby se dostala alespoň do Evropské ligy. Což znamená obsadit třetí příčku ve skupině. 

Do noty viktoriánům mluví i zkušenosti z let předchozích. Když se naposledy Plzeň ocitla ve skupině LM a potřebovala postoupit do jarních fází evropských bojů, porazila právě Mosvku gólem jen vteřiny před koncem utkání. Na tento moment nikdo z domácích fanoušků patrně nikdy nezapomene. 

A jak vypadají všechny skupiny?

Skupina A: Atlético Madrid, Dortmund, Monaco, Club Bruggy. 

Skupina B: Barcelona, Tottenham, PSV Eindhoven, Inter Milán. 

Skupina C: PSG, Neapol, Liverpool, Crvena Zvezda Bělehrad. 

Skupina D: Lokomotiv Moskva, Porto, Schalke, Galatasaray. 

Skupina E: Bayern Mnichov, Benfica, Ajax, AEK Atény. 

Skupina F: Manchester City, Šachtar Doněck, Lyon, Hoffenheim. 

Skupina G: Real Madrid, AS Řím, CSKA Moskva, Viktoria Plzeň. 

Skupina H: Juventus, Manchester United, Valencia, Young Boys Bern.

Foto: fcviktoria.cz