Zahraniční experiment pod krycím názvem Andrea Stramaccioni Spartě nevyšel, a tak není divu, že pražskému celku bude chvíli trvat, než tento svinčík uklidí. Ačkoliv italský lodivod dotáhl na Letnou spoustu hráčů z cizineckých legií, jedné věci však klub litovat nemusím. Tím je odhodlání a zkušenosti prozatím nejdražší posily týmu Nicolaeho Stancia. 

A právě tento ofenzivně laděný hráč se snažil být úspěšný kdekoliv, kde v minulosti působil, a svou vítěznou mentalitu přetáhl i do Sparty. 

„Vyhrál jsem titul jak v Rumunsku, tak i Belgii a nevidím důvod, proč bych ho nemohl vyhrát i v Česku. Je to nejvyšší meta, které můžete ve fotbale pokaždé dosáhnout, a i v rámci kvality, jakou tu máme, bychom se neměli soustředit na nic jiného,“ praví Stanciu. 

Letenští opět poněkud velice brzy vypadli z evropských soutěží, a tak jim vesměs nezbývá ani nic jiného, než se upnout na domácí dění. Vedení klubu se v čele s dosavadním trenérem Zdenkěm Ščasným snaží vyladit kádr natolik, aby v něm byli jen ti potřební hráči, jelikož ještě nedávno zde byla celá řada adeptů porvat se o své místo na trávníku, avšak kvalitou či souhrou svému týmu vůbec nepomohli. 

A když to už vypadalo, že si situace v posledních týdnech lehce sedá, pak přišly dvě remízy za sebou. 

„Dost jsme se v poslední době zlepšili, ale máme-li být uspěšní, je podstatné, abychom nepolevili,“ pochvaluje si Stanciu, jenž už v rámci kádru vidí jistou souhru. „S týmy jako Příbram nebo Bohemians bychom sice body ztrácet neměli, ale zase můžeme říct, že jsme stále neporaženi, což je jasným signálem zřejmého vývoje,“ říká pětadvacetiletý hráč. 

I přes tento vývoj, jenž může zabrat ještě pár týdnů, si Nicolae neumí představit, co by bylo, kdyby Sparta titul nezískala. 

„Poslední dva zápasy jsem možná lehce pokazili, ale stále se nejedná o něco, co by nás mělo zastavit v boji o titul. Nechci si ani představit, že bychom o něj nebojovali. Samozřejmě, máme před sebou hodně práce, ve které nesmíme polevit, ale také nesmíme zapomínat na to, že ostatní týmy budou hrát v rámci evropských soutěží více zápasů než my, čehož bychom mohli využít,“ doplňuje.