Dallas Stars má v nejvyšší zámořské hokejové soutěži každou sezonu jako na houpačce. Dobré výkony pravidelně střídají ty špatné a ve výsledku tu pak máme tým, u něhož není vůbec jisté, jestli se probojuje do playoff. Ani velice rychle blížící se nový ročník nemá být jiný a nám nezbývá jen podotknout, že je tato prognóza opět oprávněná. 

Vše vychází ze současných předpokladů, které nám sice hovoří o tom, že vedení Stars touží posílit tým, avšak nehodlá (alespoň prozatím) prodloužit smlouvu jednomu z nejlepších hráčů celé NHL Tylerovi Seguinovi. Kanadský forward vstoupí do šesté sezony svého 34,5 milionového kontraktu (řečeno v dolarech) a pak se stane volným hráčem.

S ohledem na jeho výkony by nová smlouva měla atakovat hranici 10 milionů, což je něco, čehož si je vedění Dallasu vědomo, ovšem nehodlá to prozatím řešit. Jejich tým potřebuje mladé a energické hráče, a tudíž se domnívá, že tento platový strop by měl být využit k získání nových perspektivních tváří, v rámci čehož by se náruč Seguina měla otevřít nabídkám ostatních klubů. 

Jak nám naznačují hokejoví experti z centra dění, o Tylera je v rámci NHL zájem z Detroitu Red Wings a New Yorku Rangers, tedy obou klubů, kteří jsou aktuálně ve fázi jisté přestavby kádru. Zkušený hráč jako Seguin by mohl leccos ulehčit. 

Co se týká samotného hráče, on by spíše upřednostnil nabídky z týmů, jež se budou prát o playoff. 

„Je to pro mě trochu zklámání, že se situace v Dallasu neřeší. Rád bych si svou budoucnost ujasnil ještě toto léto,“ říká šestadvacetiletý hráč. „Ať už se stane cokoliv, tak na konci toho všeho bych zase chtěl naplnit svůj sen o playoff. Chci vyhrávat, chci být úspěšný a chci pravidelně hrát v playoff,“ naznačil případným zájemcům své cíle.