Formule 1 se nám po krátké odmlce vrátilo a hned bylo na co se dívat. Jedním překvapením je, že favorizovaný Mercedes závod o Velkou cenu Belgie nevyhrál, a tím druhým, že se legendární závodník Alonso krátce po startu katapultoval do vzduchu! 

Vettelovo Ferrari zase jednou kralovalo a na tomto faktu nezměnil nic ani Lewis Hamilton z konkurenční stáje, jenž v kvalifikaci naprosto kraloval. Druhá příčka je pro něho sice zklamáním, ovšem na její nápravu přijdou ještě další příležitosti. 

O velice pozoruhodný moment závodu se postaral Nico Hülkenberg z Renaultu, jehož vůz prakticky nedobrzdil vlásenku (typ silniční zatáčky), v níž podjel formuli Fernanda Alonsa a rázem vyhoupl kdysi slavného Španěla i s jeho McLarenem do vzduchu. To, co následně zbylo z jeho stroje, snad už nikdo nedá dokupy. Sám závodník může být šťastný, že z toho v pořádku vyvázl. 

„Tohle přesně se stane, když někdo zapomene brzdit,“ stěžuje si Alonso. „Sám tomu nerozumím, protože jezdec předem musí počítat s tím, co si může dovolit. Minout o tolik metrů brzdný blok by se nemělo stávat,“ dodává. 

Příznivci závodů F1 mohli vidět v práci doplněk zvaný „halo“, cožje novinkou této sezony a jeho účelem je chránit hlavy jezdců. Španělský účastník přitom, jak vyletěl do vzduchu, dopadl na Sauber, v němž seděl Leclerc, jemuž se i díky této pomůcce nic nestalo. 

„Díky bohu, že se nikomu z nás tří nic nestalo. Poté, co jsem viděl, jak je systém halo poškozený, musím dodat, že jsem měl obrovské štěstí,“ uvádí Leclerc.