Henrik Zetterberg je neodmyslitelnou součástí kádru Detroitu Red Wings. Prakticky až na jednu sezonu (2004/05) nehrál za jiný celek než ten, jenž se nachází v největším městě státu Michigan. To vše by se nyní mohlo změnit, neboť se tradiční tým z hvězdné NHL nachází v herních problémech a trade takových hráčů je jediným řešením, jak se z té bídy dostat ven.

Můžeme znít možná trochu bez respektu s ohledem na to, co švédský snajpr jak pro svůj reprezentační, tak i klubový tým udělal, ovšem jak se snažíme stále dokola avizovat, čas bývá ke každému z nás neúprosný a jakmile jednou poleví naše síly, přítomnost již nebere ohled na to, co se nám podařilo v minulosti.

A vyvíjet se potřebuje i současný kádr Detroitu, jenž se nenachází ve zrovna optimálním složení. Do bojů o playoff se s ním už nepočítá a přitom jsou Red Wings třetím nejčastějším držitelem této prestižní trofeje v celé historii nejvyšší zámořské hokejové soutěže.  

Jeden z nejcennějších úspěchů si pamatuje i dnes již sedmatřicetiletý útočník, který byl právě Detroitem draftován v roce 1999, čímž patří k jedněm z posledních hráčů této generace draftovaných ještě před rokem 2000. Ač byla tato jízda neuvěřitelná, ještě před začátkem nové sezony jí pravděpodobně bude konec.

Zdali se bude jednat o kompletní konec v NHL, to nám prozradí teprve až čas, jelikož málokterý tým by asi měl zájem o hráče, jehož zdravotní status zůstává pro tuto chvíli nejistý. Nicméně horké zprávy přímo z centra dění nám říkají, že vedení Rudých křídel by nejprve preferovalo přestup a pak až by zvážilo jiné možnosti.