I když je takováto chvilka kolikrát neomluvitelná, jeden vlastní gól si dá čas od času každý z nás. V případě obránce Dukly se ovšem jednalo o tři smolné momenty během dvou domácích duelů, na které se rozhodně dalo zareagovat lépe.

„Co bych vám měl říct. Chtěl jsem se tomu vyhnout, avšak valilo se to na mě ze všech stran. Takovéto věci se k vám dříve nebo později stejně dostanou,“ přiznává mladý smolař Martin Chlumecký, jak mu média nedala vydechnout.

Ačkoliv bývá těžké zasáhnout míč ve vzduchu takovým způsobem, abyste ho odrazili směrem, jakým chcete vy, jednadvacetiletý obránce se na videozáznamu pokusil analyzovat všechny momenty, aby se podobným situacím mohl v budoucnosti vyvarovat.

„Asi se to dalo vyřešit i jinak, ovšem člověk může jen obtížně kontrolovat míč letící ve vzduchu. Kdyby mi to spadlo lépe na nohu, vyrazím to mimo branku,“ vysvětluje. „Myslím si, že se jednalo o kombinaci smůly a náhody,“ prohlašuje.

Po utkání, které jeho tým nakonec prohrál (Dukla - Slovácko 1:2), se cítil velmi mizerně. O to hůř, že druhá branka přišla až v samotném závěru a jeho spoluhráčům znemožnila jakékoliv šance na bodový zisk.

„V ten moment jsem opravdu nevěděl, co můžu dělat. Jedinou útěchou mi byly SMS zprávy od realizačního týmu a spoluhráčů, kteří mi vyjadřovali podporu. Já sám jsem si ty momenty projel na videu a už bych se k nim nerad vracel. Stalo se to, ale je to za mnou. Věřím, že ještě všechny pochybovače vyvedu z omylu,“ dodává.