Vyhrát titul v Serii A není být vůbec lehké, neboť Stará dáma na ligový trůn již sedm let nikoho nepustila, přesto se každý rok najde někdo, kdo se jí snaží z onoho kralování sesadit. Letos by měl být dle slov bývalého trenéra AC Milán právě červenočerný celek, jenž má skvělé předpoklady Starou dámu pěkně potrápit.

Trenér Gennaro Gattuso změnil svým příchodem do AC spoustu věcí. Jedním z nich byla náprava zlomeného sebevědomí a druhým bylo přidání chuti opět hrát fotbal na té nejvyšší úrovni. Všichni víme, jak se milánskému celku v posledních letech nedařilo, ovšem s tím by v aktuální sezoně mohl být konečně konec. Mladý kolektiv hráčů již získal potřebné zkušenosti a ty se pokusí promítnout do nadcházejících ligových bojů.

„Samozřejmě, Juventus je v Itálii největším favoritem, ale zároveň nemůžeme zpochybnit kvalitu a odhodlání jiných týmů, které se ho pokusí zastavit. Já sám upřímně favorizuji AC Milán. Konečně má mužstvo, co je schopné se porvat o ty nejvyšší příčky a u svého kormidla má schopnou osobu, která je naprostým profesionále ve svém oboru. I když je ještě mladý, jeho přínos je znamenitý, což je vidět i na mentalitě jeho hráčů,“ uvádí bývalý lodivod AC Arrigo Sacchi.

„Podíváte-li se na současný Milán a ten z před tří sezon, můžete vidět znamenitý posun. Hráči se vyvinuli, jejich tržní hodnota se zvedla a jejich ambice vzrostly. Vše jde ruku v ruce, což by se mohlo promítnout i do boje o titul, v němž sice většina expertů favorizuje Juventus, avšak ti stejní lidé také zapomínají na zdravé odhodlání velice energetického a motivovaného celku, jako je AC Milán. Nemluvě o manažeru Gattusovi, o kterém jsem už jednou řekl, že to je rozený poklad,“ doplňuje trenér, jenž právě s Milánem v sezoně 1987/88 vyhrál kýžené Scudetto.