Jak už to bývá zvykem, když jedna vaše hvězda odejde, povětšinou si vedení týmu sedne ke stolu a projde si možnosti, jaké nejlepší alternativy by tak hvězdné jméno, jako je Cristiano Ronaldo, dokázaly nahradit. Se správnou odpovědí jsme se dodnes nesetkali, a proto se s ubývajícím časem dá říct, že značka CR7 v Realu nahrazena nebude, čehož si jsou vědomi i hráči, kteří nyní musí převzít veškerou iniciativu na sebe.

Za mluvčího z kabiny Bílého baletu byl zvolen brazilský záložník Casemiro, který se podobně jako minulou sezonu pokusí zneškodnit co nejvíce soupeřových útoků už v zárodku.

„Asi není potřeba nic vysvětlovat. Hráči přichází a hráči odchází, ale bohužel pro nás se jednalo o největší ztrátu v dějinách klubu. Cristiano je nejlepší hráč světa, což nám dokazoval dnes a denně, a po jeho odchodu bude jen velmi obtížné zaplnit tu to prázdné místo,“ přiznává šestadvacetiletý hráč.

„Je na čase, abychom se přes tu ztrátu přenesli. Nová sezona nám už začala a my se musíme soustředit hlavně na hráče, jaké máme k dispozici. Stále tu máme dostatek kvality a stále máme touhu se zlepšovat. Je potřeba jenom využít toho, v čem jsme dobří, a věřím, že to bude fungovat,“ uvádí hráč, jehož vytáhnul na vrchol sám trenér Zinedine Zidane, který podobně jako Ronaldo klub po skončení minulého ročníku opustil.

„Cristiano je minulostí a my se musíme soustředit na budoucnost. Jak už jsem naznačil, nahradit ho je prakticky nemožné, ale věřím, že ještě přijdou noví hráči, co se o to alespoň pokusí,“ dodává záložník Realu.

Zdali se hvězdného Portugalce přeci jen někdo pokusí nahradit, o tom rozhodne až vedení Bílého baletu. Otázkou ovšem zůstává, jestli stihnou svou vysněnou posilu přinést včas. Přestupové období se nám krátí a zanedlouho se nám dokonce i zavře. A jak bývá zvykem, velké kluby neradi pouští své nejlepší hráče chvíli po začátku sezony.