V rámci toho všeho, co se za poslední rok odehrálo, se dost nahlas spekulovalo, že si Chelsea bude muset za Moratu najít adekvátní náhradu, jež bude schopná naplnit vysoké ambice klubu, ke kterým se španělský reprezentant nedokázal ani přiblížit. Svoji vysněnou posilu odepsal i dnes už bývalý kouč Chelsea Antonio Conte, s nímž se vedení po neblahé sezoně rozloučilo.

Kdekdo by si řekl, že špatné výsledky a nepříliš přesvědčivé výkony budou pádným důvodem k tomu, aby byly Álvaro Moratovi ukázány dveře, ovšem téhož názoru rozhodně nebyl nový lodivod Blues Maurizio Sarri, jenž hodlá svému stále mladému útočníkovi dát šanci naplno předvést své dovednosti. Tento impuls nadchnul i samotného hráče, který přiznal, jak se jeho situace v dané době má a jak hodlá zapracovat na své formě.

„Abych byl upřímný, mé začátky zde nebyly vůbec lehké. Většina hráčů má potíže s adaptací na podmínky anglického fotbalu a v podobné pasti jsem se ocitl i já,“ připouští urostlý španělský hráč, co předminulou sezonu ještě hájil barvy slavného Realu Madrid.

„I přesto ovšem musím podotknout, že mě ani na moment nenapadlo Chelsea opustit. Měl jsem několik nabídek z Itálie i Španělska, ale já se rozhodl zůstat. A můj názor podpořilo i Sarriho rozhodnutí,“ potvrzuje Morata.

„Podstatné mi bylo ukázat, že se tu stále najdou lidé, kteří mi věří. Nyní je jen na mně, abych ty nevěřící vyvedl z omylu a přesvědčil je o svých kvalitách,“ uvádí pětadvacetiletý střelec, na něhož v průběhu dalšího ročníku Premier League čeká celá řada nových příležitostí.

„Chtěl bych s Chelsea spojit svou budoucnost. V současnosti si v Londýně hledáme s rodinou dům, chceme se tu usadit a také chceme vidět vyrůstat naše děti. Věřím, že nás tu čeká ještě dost krásných věcí,“ doplňuje.