Kdo ví, jak by to dnes vypadalo, kdyby se Manchesteru City podařilo ještě před rokem ukořistit jednoho z nejnadanějších křídelníků současnosti. Alexis Sánchez dříve patřil k neochvějným pilířům základní sestavy Arsenalu, až během letošního zimního přestupového období přešel na červenou, tedy nikoliv modrou, stranu Manchesteru.

Zápletka nastává v momentě, kdy po pěkném odstupu času vyšlo vedení Citizens s pravdou na povrch. Dle slov předsedy Khaldoona Al Mubaraka byl chilský hrdina vytouženou posilou Pepa Guardioly, jenž ho ale nakonec nezískal. Důvod? Patrně hráč odstoupil od dohody, nebo Arsenal na poslední chvíli cuknul…

„Náš zájem o hráče byl evidentní. Alexis Sánchez je jeden z nejlepších křídelníků světa, a proto jsme věřili, že bude vhodným doplňkem do naší mladé sestavy,“ uvádí výkonný zástupce klubu. „Když už se ale zdálo, že máme situaci pod kontrolou, tak zničehonic celý transfer padnul. Dodnes si to jen těžko mohu vysvětlit, prostě se to stalo,“ pokračuje.

Jednou z možností, proč se přestup nakonec nekonal, je odmítnutí samotným hráčem, jenž čekal až na nabídku jejich městského rivala, a druhou možností je to, že Arsenal odmítl přestupovou částku 40 milionů liber. Jak to doopravdy bylo, to se dnes už asi nedozvíme, nicméně otázkou zůstává, jaký jiný klub (velký či malý) by odmítl čtyřicetimilionovou odměnu (stále řečeno v librách) za hráče, který má pouhý rok (!) do konce smlouvy.

„Když jsme tedy našeho vysněného hráče neukořistili v létě, zkusili jsme to znovu v zimě, ale v té době byly podmínky přestupu pro nás už nepřijatelné,“ vysvětluje Mubarak. „Arsenal požadoval částku, co jsme i vzhledem k velice nákladnému letnímu přestupovému období nebyli schopni zaplatit, a Sánchez tak mezitím skonči v United,“ dodává.