Nahradit hvězdu jako Cristiano Ronaldo nemůže být lehké ani pro nejlepší trenéry světa, avšak v případě nového lodivoda Realu Madrid bude tento úkol ještě těžší, než by byl pro ostatní. Vedení Bílého baletu se totiž nehodlá odvíjet cestou, která by držela krok s bohatými a nic neřešícími šejky.

Není tomu tak dávno, co nám nový trenér Julen Lopetegui, jenž na královském trůnu zaujal místo po francouzském taktikovi Zinedine Zidanovi, prozradil, že mu nevadí prakticky nulová aktivita jeho klubu na přestupovém trhu, a to hlavně za předpokladu, když mu ze současného kádru už nikdo neodejde.

Drobné odchody sice byly na programu dne, avšak nejednalo se o další citelné ztráty, které by se týkaly jádra sestavy. Jak nám ale postupně čas ukázal, i toto jádro začíná stárnout a zejména útočné možnosti by mohly být i z hlediska dlouhé sezony a zdravotních potřeb lepší.

Přání nového šéfa lavičky směrem k vedení tedy bylo, aby mu na pozici číslo 9 zajistilo služby kvalitního hroťáka, jenž se bude moct společně s Karimem Benzemou porvat o základní sestavu. Jeho tužby se ale s příznivou odpovědí nesetkaly.

„Abyste mohli na přestupovém trhu získat kvalitní zboží, musíte si za něj připlatit. I to je případ současného Realu, který se rozhodl jít poněkud jinou cestou, než nám tu naznačují jiné evropské kluby, jimž vládnou bohatí šejkové,“ vysvětluje redaktor deníku Marca José Luis Calderón.

„Osobně bych ve vývoji této situace neočekával žádnou rapidní změnu. Zdali se objeví nějaký hráč za přijatelnou cenu, Real jej určitě koupí, ale do té doby se Julen Lopetegui bude muset smířit s tím, co mu nabízí jeho současný kádr,“ doplňuje zkušený novinář.