To, co nám bylo v průběhu minulé sezony postupně avizováno, se již brzy přenese ve skutečnost. Dobře informovaný deník Goal přišel se zprávou, která dost možná změní lední hokej takový, jaký ho známe. Není nám totiž žádnou záhadou, že když se některá novinka chytla v zámoří, poté se jí ujmula Evropa také.

Řeč je v našem případě o nové výstroji, jež budou fasovat gólmani všech hokejových týmů v zámořských soutěžích (NHL, AHL, CHL). Některé přední jedničky si už během léta mohli otestovat novou výstroj, která má být dle výrobce sice stejně pevná jako ta předchozí, zato bude tenčí po těle, tedy i v bocích, a především na ramenech.

Cílem tohoto experimentu je zvýšit počet branek, jichž si v NHL užíváme už tak dost. Ovšem jakmile se této myšlenky chopili kompetentní lidé, nechtěli na nic čekat a pustili se do změny.

I když nové rozdíly pouhým okem hned napoprvé nezachytíme, tisková zpráva nám uvádí, že ramenní vycpávky budou až o 4 cm užší (3,81 přesněji). Zbytek informací nám bude odhalen snad ještě před začátkem nadcházejícího ročníku.

Daná změna by se mohla také dotknout růstem ne příliš vysokých gólmanů, co si zakládají svůj styl na hbitosti, ovšem na některé střely pod horní víko zůstávají i tak krátcí. Tato nevýhoda se jim s poměrně razantní změnou zvýší.