Když už se začalo spekulovat, za jaký tým bude zkušený španělský jezdec v příští sezoně závodit, chvilkovou radost náhle zahalila mlha smutku. Fernando Alonso se ve svých sedmatřiceti letech rozhodl, že upustí své místo mladším tvářím a sám nahlédne za vrátka možností, která mu otevřou nové životní výzvy.

„Po sedmnácti nádherných letech jsem došel k závěru, že je čas udělat změnu a posunout se dál. To rozhodnutí jsem učinil již před několika měsíci a zároveň jsem si řekl, že z něho neustoupím. Uvidíme, co mi budoucnost přinese. Těším se na nové výzvy, nové začátky a nové příběhy. F1 jsem věnoval nejlepší roky své kariéry a jsem jí za to vděčný, ale rád bych ještě poznal nové možnosti, které mi život nabízí,“ pravil srdceryvně.

Fernando se tak loučí s bohatou kariérou, jež odstartovala 4. března roku 2001 v týmu Minardi na australském okruhu v Melbourne. V té době byl teprve třetím nejmladším debutantem, co kdy v F1 startovali. Mezi jeho největší úspěchy patří první místo ze sezony 2005 a 2006, k němuž tehdy v týmu Renaultu potřeboval 133 a 134 bodů.

Pro ty z vás, co by si rádi vychutnali Alonsovy poslední jízdy, můžete se připoutat k obrazovkám již 24. srpna, kdy začíná Velká cena Belgie, po níž jen o týden později následuje Velká cena Itálie. O poslední závod sezony se postará trať v Abú Zabí, která je na programu 23. listopadu.