Snídaně je základ, tak nám to tedy alespoň vždy tvrdily naše babičky. Proto jsme dostali chléb namazaný máslem se sýrem a pořádně horký čaj. Jak ale vypadá snídaně těch největších sportovních šampionů?

 

Snídejte jako mistři

Jak je známo, člověk, který chce vydávat dobré sportovní výkony, musí přijímat především bílkoviny. A proto mnoho špičkových sportovců doporučuje snídat především maso. Činí tak i Charles Polequin, výživový poradce a trenér, který má za sebou celou řadu klientů z řad těch nejslavnějších hvězd.

I on vidí v množství kvalitního masa základ. To podle něj poskytuje stabilní hladinu cukru v krvi a dostatečné množství bílkovin. Zároveň radí příjem oříšků, které jsou zase skvělým zdrojem zdravých tuků.

Masovo oříškovou dietu tak v minulosti naordinoval například Chrisi Prongerovi, Alu MacInnisovi či Joemu Nieuwdykovi, kteří jsou profesionálními hráči NHL. Dále pod jeho rukama prošli například David Boston z NFL či atleti jako koulař Adam Nelson, skokan Dwight Philips a atletky Nanceen Perry a Michelle Freeman.

 

Snídaně šampionů

Pokud byste si chtěli dát jeden týden ve znamení snídaně atletů, pak tady máte jídelníček:

  1. den: buvolí placičky a hrst makadamových ořechů
  2. den: velký jelení steak a hrst kešu ořechů
  3. den: 1 až 2 libové krůtí hamburgery a hrst mandlí
  4. den: mleté libové hovězí a hrst para ořechů
  5. den: kuřecí maso a hrst lískových ořechů
  6. den: 8 až 10 bezlepkových kuřecích párků a hrst pistácií.

 

Když něco není pochuti

Pokud vám nejsou po chuti oříšky, pak je můžete nahradit některým ovocem, jako jsou meruňky, avokádo, ostružiny, borůvky, grapefruity, papája, broskve, švestky, maliny či jahody.

Zároveň byste měly myslet na správný pitný režim. Tady Polequin doporučuje bylinné čaje a kávu. Zcela odrazuje od mléka, limonád a džusů.