Golf je v očích mnoha vnímán jako sport pro vyšší vrstvy, který je cenově velmi náročný. Ty časy jsou však dávno pryč a v dnešní době si může golf vyzkoušet opravdu každý.

 

Pro začátečníky je vše připraveno

Jen v naší republice se v současné době nachází více jak sto hřišť, která nabízejí balíčky pro úplné začátečníky. Díky nim si můžete golf dovolit naprosto bez problému, bez nutnosti investic do oblečení, pomůcek a dalšího vybavení. Na hřišti je nutné dodržovat požadavky na oblečení, tedy mít bavlněné nebo plátěné kalhoty, triko s límečkem, které se hodí i pod svetr a dále vhodnou pokrývku hlavy. Před každou návštěvou hřiště je zapotřebí zjistit, zda hřiště nemá určitý dress code.

Na odpalovací cvičiště byste se měli v pořádku dostat i se standardní sportovní obuví, ovšem pro hru na hřišti je zapotřebí speciální golfové obuvi s hroty na podrážce, které pomáhají k lepší stabilitě při švihu a také lepšímu pohybu po mokré trávě. Cena obuvi startuje na tisíci korunách a vždy je dobré poradit se s odborníkem.

To samé platí i o holích. Začátečníci mají většinou ve svých balíčcích i zapůjčení holí, nebo si je můžete za menší částku vypůjčit sami. Můžete tak vyzkoušet nejrůznější druhy holí, aniž byste si je museli kupovat. Cena za takovou sadu holí startuje na 8 tisících, ovšem lze zakoupit i opotřebované hole. Ty však doporučujeme zakoupit až v momentě, kdy to s golfem začnete myslet skutečně vážně.

 

Začněte v jakémkoliv věku

Začít s golfem můžete skutečně kdykoliv a v jakémkoliv věku. S oblibou se uvádí, že se jedná o hru vhodnou od dvou let do sta let a je to pravda. Chůze je přirozeným zdravým pohybem a tak není překážkou tento sport dělat ani v pokročilejším věku. Jedna hra by se měla zvládnout v časovém limitu hřiště, což je tolik času, že rozhodně není potřeba spěchat. Naopak rychlejší běhání mezi jamkami je považováno za neslušné. Po hřišti by se mělo pohybovat rychlejším krokem, protože golf je přeci jen více sport než klidná procházka.