Pokud hovoříte o redukčním tréninku, jedná se o kondiční trénink, který zapojuje mírnou až střední aktivitu. Cílem takového trénink je nejen zhubnout přebytečná kila, ale účinně tvarovat postavu. V redukčním tréninku se často kombinuje kardio cvičení a posilování.

 

Redukční trénink?

Léto je již za dveřmi a vás možná trápí přebytečná kila, která se ukáží na pláži v plavkách. Možná je čase zařadit redukční trénink, který vám pomůže dosáhnout vytoužené postavy. Během něho spálíte kila navíc a zapracujete na vaší postavě.

 

Sestavení tréninku

Na začátku tréninku by nemělo chybět zahřátí. Dopřejte si 15 minut chůze, běhání na páse či šlapání na rotopedu. Potřebujete, aby se vaše svaly zahřály a byly prokrvené.

V další fázi nezapomeňte na lehké protažení svalů a mobilizaci kloubů. Tyto úkony jsou především prevencí možného zranění. Nyní přichází na řadu hlavní část tréninku. Na začátek si dopřejte 5 cviků na zpevnění středu těla. Zkusit můžete různé koordinační, balanční a stabilizační techniky, díky kterým podpoříte správné držení těla. To vám vydrží dále po celý trénink.

 

Hlavní část tréninku

Při redukci tělesné váhy je ideální kombinovat posilování a kardio. Volte cviky komplexní, při kterých se zapojí více svalových partií najednou. Celý trénink by se měl nést v duchu procvičení celého těla a je lepší, když na sebe cviky navazují, abyste se nemuseli stále přemisťovat z jiného stanoviště. Opakovat byste měli 15x a výše. Zapojte cviky s vlastní vahou těla, popřípadě s přidanou zátěží v podobě bosu, overballů,  jednoručních činek, fitballů apod. Nezapomeňte také, že během redukčního tréninku byste neměli příliš odpočívat, jelikož jedete v mírné intenzitě, která by měla být stálá. Určete si počet sérií podle vašich časových a fyzických možností.

Po celou dobu se soustřeďte na cvičení a pohyby, které vykonáváte. Důležité je hlídat si správnou techniku a dýchání, než cviky rychle odcvičit. Myslete během posilování na svalovou partii, které se právě věnujete. Po odcvičení hlavní části tréninku můžete buď chvíli věnovat ještě kardiu a potom se jít protáhnout či se věnovat strečinku a uvolnění.