I když je hot jóga sportem, který oceníte spíše přes zimní období, i během letních měsíců může být zajímavým zpestřením vašeho sportovního života. Hot jóga se cvičí ve 42 °C, tedy při o něco vyšší teplotě než je vnitřní teplota našeho těla. Během cvičení se pěkně zapotíte. Co je však důležité, je fakt, že během cvičení neztrácíte svou tělesnou teplotu a tkáň celého těla je neustále prohřátá.

 

Zahřátí a odpočinek

Hot jóga je skvělou volbou pro osoby, které trápí bolesti kloubů a zad a trpí neustále studeným pocitem v konečcích prstů. Díky hot józe se dokonale prohřejete, protáhnete a budete se cítit opravdu skvěle. Zkuste jít na hodinu hot jógy, získáte zpět ztracenou energii, váš metabolismus se nakopne a posílíte svůj imunitní systém. Jelikož jste během hot jógy stále zahřátí, dochází během cvičení také k účinnému vyplavování toxinů, které je podpořeno dávkou tekutin, které během cvičení vypijete. Přece jen je vám u cvičení pěkné horko. Hot jóga je skvělým pomocníkem v boji proti celulitidě.

 

Protáhnutí celého těla

Jelikož je hot jóga odnoží klasické jógy, dochází k protažení zkrácených svalů. Je vhodné ji cvičit po zimních aktivitách, například po lyžování, jelikož vám pomůže zbavit se kyseliny mléčné a druhý den vás nebudou trápit ztuhlé svaly.

 

Okysličení organismu

Nejdříve je důležité se v místnosti, kde se jóga cvičí, aklimatizovat. Následně dochází k prokrvení a okysličení celého těla, jelikož je nesmírně důležité také správné jogínské dýchání. Hot jóga je vlastně kardiovaskulárním cvičením a posiluje srdeční činnost. Díky tomu, že je tkáň ve vašem těle prohřátá, předcházíte vzniku zranění. Můžeme hot jógu nazvat terapeutickou metodou. Jelikož je celé tělo prohřáté a uvolněné teplem, neklade žádný fyzický ani psychický odpor a dokonale protáhnete každou jeho část, která se zároveň efektivně prokrvuje. Odpočinete si nejen po fyzické stránce, ale také po mentální a načerpáte ztracenou energii.