Rádi si házíte s frisbeem? A slyšeli jste již o aerobie? Aerobie je frisbee velmi podobné svým tvarem a funkcí, zato má mnohem delší dolet. Jedná se o létající kruh, který můžete použít jako formu zábavy, ale i pomůcku pro zlepšování vaší fyzické kondice. Navíc si aerobie nezamilujete jen vy, ale i vaši čtyřnozí členové rodiny.

 

Seznamte se s aerobie

Pokud vás baví si s přáteli házet frisbeem, určitě si brzy oblíbíte i aerobie. Vyniká především dobrými letovými vlastnostmi, jeho konstrukce je velmi lehká. Díky této konstrukci je kruh za letu rovnoměrně nadnášen vztlakovou silou a vypadá, jakoby klouzal po neviditelné vrstvě ledu. Co je však skvělé, je jeho dlouhý dolet. Dosahuje dvakrát větší doletové vzdálenosti než běžné létající talíře. Zakoupit aerobie můžete v různých barvách a velikostech, 25 či 33 cm. Cena za menší aerobie se pohybuje kolem 300 Kč, za větší aerobie zaplatíte přibližně 400 Kč.

 

Skladná zábava

Aerobie je velmi skladné, vzít si ho sebou můžete do parku, na pláž či na výlet. Stačí ho připnout na batoh či na tašku. Pozor si však dávejte jen na vodní plochy, aerobie neplave a pokud byste ho omylem hodili do vody, mohli byste o něj snadno přijít. Výhodou aerobie je také to, že s ním mohou trénovat rekreační sportovci. Aerobie má gumový okraj, aby se snáze chytal a odrážel se od překážek, které po cestě potká, je také odolný proti poškrábání.

 

Pro vás i vašeho psa

Aerobie si však brzy může zamilovat i váš pes. Zvláště psi, kteří milují aportování, běhání a skákání si aerobie brzy zamilují. Díky němu mohou také běhat na delší vzdálenosti, a pokud jim aerobie správně hodíte, stihnou jej také chytit ve vzduchu. Bude-li pes aerobie pouze chytat a aportovat, ne kousat, jeho životnost bude  i tak velmi dlouhá. Dopřejte jedno aerobie sobě a druhé vašemu čtyřnohému členu rodiny.