Box je mnohými vnímán jako agresivní sport, který nepřináší krom zlomenin nosu nic dobrého. Díky boxu však můžete skvěle udržovat svou kondici a pracovat se svým tělem, a to jak ženy, tak i muži. Velkou výhodou boxu je skutečnost, že se s ním dá začít v každém věku. Dokonce i slavný boxer Rocky Marciano začal s boxem teprve ve 20 letech a brzy se dostal na vrchol. Cílem však není dostat se do ringu a bojovat proti soupeří, ale zejména si dopřát trénink, který posílí celé tělo a vybuduje perfektní kondici.

 

Pro všechny

Boxovat můžete v podstatě kdekoliv. Můžete chodit do fitness center, nebo navštívit některou z místních škol bojových umění, ale tento sport můžete provozovat i doma. Stačí si jen pořídit boxovací pytel a pustit se do toho.

 

Box je fyzicky velmi náročný sport, který je dobré se nejdříve pořádně naučit. Boxování se můžete naučit buď pod vedením zkušeného instruktora, ale pokud budete mít tuto pohybovou činnost pouze jako prostředek pro udržení fyzické kondice, bohatě vám bude stačit podívat se na ně kolik tutoriálů na internetu.

 

Díky boxu budete procvičovat kompletně celé tělo. Samozřejmě ruce a ramena, ale také břicho, zádové svalstvo, prsní svalstvo a nohy. Jedná se o pohybovou aktivitu spadající do kardio tréninku. Pokud tedy chcete boxováním získat svalový objem, budete do něj muset začlenit také posilování.

 

Co na to?

Abyste mohli začít boxovat v poklidu domova, budete si muset najít místo, kam zavěsíte boxovací pytel a kde se kolem něj budete moci volně pohybovat. Počítejte s tím že boxování je poměrně hlasitý koníček. Zároveň je také potřeba vybrat ten správný pytel. Pytle se od sebe liší velikostí a také náplní. Krom boxovacího pytle budou ještě potřeba bandáže na ruce a také boxovací rukavice. Opět si můžete vybírat z různých provedení, od velkých polstrovaných rukavic, až po menší tréninkové rukavice s menší mírou polstrování. U nich však počítejte s tím, že vaše ruce budou o něco více trpět.

 

Při domácím boxování není potřeba mít perfektně zvládnutou techniku, ale je důležité, aby vás tento koníček bavil. Proto se boxu nebojte a vyzkoušejte si jej na vlastní pěsti.