V létě roku 2016 se Ladislav Krejčí přesunul z pražské Sparty do slunné italské Bologni. První rok se mu dařilo a hrál téměř každý zápas. Letos je ovšem sezóna pravým opakem té loňské. Hraje jen sporadicky, a když už nastoupí, tak nastupuje většinou v průběhu 2. poločasu. Naposledy zasáhl do zápasu 22. 4. proti Cagliari, ale pouze na 3 minuty.

Když Ladislav Krejčí přestupoval do italské Bologni, moc lidí mu nevěřilo, že se prosadí. Jenže všechny utvrdil již od samotného začátku. Během srpna si připsal 1. gól a v září hned třikrát asistoval v italské Serii A. Fanoušci si ho oblíbili a klubový YouTube mu dokonce připravil video. 

Celý 1. rok se mu dařilo. Hrál pravidelně v základu a sbíral asistence. Celkově si připsal 1 ligový gól a 8 asistencí. Na vysoké úrovni si držel i úspěšnost nahrávek, jež měl na 83,3 %. Celkově nasbíral za 37 zápasů, do kterých naskočil, 2773 minut, tudíž odehrál přibližně 75 minut za zápas. Patřil k tahounům týmu a údajně se o něj zajímal AS Řím natolik, že na stůl Bologni přistála nabídka, na kterou ovšem vedení nepřistoupilo, a tak z přestupu sešlo.

Jenže tuto sezónu si Krejčí za rámeček určitě nedá. Zatím (po 35 kolech) nastoupil pouze do 11 utkání, přičemž v základní sestavě byl pouze ve dvou případech a celkem odehrál 342 minut, tedy průměrně 31 minut v zápasech, do kterých zasáhl. Takto málo minut dosáhl, i kvůli operaci levé čelistní dutiny ze září loňského roku, ale proč nehraje nyní?

V sobotu nezasáhl do zápasu s AC Milán, kde byl pouze mezi náhradníky. Předtím Krejčí nastoupil do utkání na půdě Cagliari, ale odehrál pouze 3 minuty. Předtím chyběl hned ve třech zápasech a v dalším si připsal pouze jednu minutu. O dva týdne dříve jen 6 minut. A to není nic dobrého pro českého 25 letého křídelníka, jenž má smlouvu v Bologni až do roku 2020, aby v březnu odehrál 7 minut a v dubnu jen 3 minuty…

Mysllím, že s tak málo minuty už Krejčí na reprezentaci pomýšlet nemůže. Trenér mu moc šancí nedává, neměl by zvážit Krejčí přestup nebo aspoň hostování?Nebo bude zase Láďa dostávat více prostoru?

Jinak Láďovi hodně štěstí a snad se bude zase častěji pohybovat po tom zeleném pažitu…

 

Zdroje: Livesport.cz, Whoscored.com