Atletika je jedním ze sportovních odvětví, které by si během svého života měl vyzkoušet každý. Jak na atletiku, a kdy je nejvhodnější začít, se podíváme v našem dnešním článku.

Atletika je pro každého

Atletiku někdy v životě zkusil každý z nás. Možná jste teď překvapeni a říkáte si, že vy tedy rozhodně ne, ale jen si vzpomeňte na hodiny tělocviku, kdy jste běhali na čas a skákali do dálky na pískovišti. To všechno jsou atletické disciplíny, které tvoří jednotlivé dílky tohoto sportovního odvětví. S atletikou můžete začít v podstatě každém věku, ale i tohoto sportu platí pravidlo, že čím dříve začnete, tím lépe.

Nejlepší tak je přivést k atletice vaše děti. Ovšem jak začít? Vůbec nejlepším řešením je přihlásit je do některého z místních atletických klubů, které budou využívat blízký atletický stadion, kde rozhodně najdete kontakty na potřebné osoby. Zde povedou vaše dítě profesionální cestou a navíc si zde najde také velké množství profesionálů.

Jakou disciplínu?

Výběr disciplíny je klíčovým momentem, ovšem dítě by se nikdy nemělo do ničeho nutit. Díky přípravce ve sportovním klubu si postupně vyzkouší veškeré disciplíny a trenéři na základě toho, jak se dítěti v jaké disciplíně daří, navrhnou, která disciplína je pro vašeho prcka ta pravá. Finální rozhodnutí však bude vždy na vás a především pak na malém sportovci.

Motivujte

Počítejte s tím, že tréninky dítěti zaberou velké množství času a trochu svého času budete muset obětovat i vy. Vy totiž své dítku budete vozit na tréninky a na závody. Rozhodně je dobré dítě na 100% podporovat a vždy mu naslouchat a v případě potřeby jej i motivovat. A to platí o jakémkoliv sportu. Pohyb je pro vaše dítě neskutečně důležitý a proto je dobré dopřávat mu ho co nejvíce. Na začátku se bude vaše dítě nejspíše stydět, ale věřte že jakmile atletiku jednou zkusí, bude ho dlouho bavit.