Jak správně vybrat raketu na squash: 2. díl

 

V předchozím článku jsme se zaměřili na výběr rakety pro hráče začátečníky a středně pokročilé hráče. Dnes se zaměříme na výběr rakety závodní a raket podle stylu vaší hry.

 

Raketa pro profesionála

Pro profesionály a závodní hráče jsou určeny jen ty nejlepší squashové rakety, které jsou však náročnější finančně. Takové rakety mohou samozřejmě užívat hráči méně zkušení, ale zbytečně se budou zatěžovat finančními náklady na pořízení rakety, která však bude velmi kvalitní. Závodní hráči si pořizují rakety s nejnovějšími technologiemi a vyvážením do hlavy. Tyto rakety jsou ideální při útočné hře. Profesionálové často volí extra lehkou raketu, která má i mně než 150 g s výrazným vyvážením hlavy, tedy více než 375 mm. Takováto squashová raketa má skvělou ovladatelnost a překvapí silným útokem.

 

Herní styl

Je-li kurt už něco jako váš známý, jistě již preferujete jeden styl hry. I podle herního stylu vybíráte svou raketu, aby vyhovovala právě vašim požadavkům. Zvolili jste si technický styl? Pro vás je důležitý především dobře provedený švih. Upřednostňujete-li přesnost před hrou silovou, jste hráčem technickým. Pro technický styl hry jsou vhodné rakety vyvážené spíše do ruky, 355 mm a menší hlava squashové rakety. Zvolili jste si útočný styl? Takový hráči preferují agresivní styl hry, a obranou se ani nezabývají. Jejich údery jsou rychlé a mají dlouhý nápřah. Volte squashovou raketu s vyvážením do hlavy a s výpletem s tenkým průměrem. Jste-li hráčem univerzálním, tedy střídáte silové údery a technické, budete potřebovat raketu vyváženou na střed, jejíž hmotnost bude něco mezi 150-165 g. Hráč univerzální střídá obranu i útok a jeho soupeř nikdy neví, co od takového hráče může očekávat.

Bojíte-li se nákupu squashové rakety, podívejte se po možnosti zapůjčení rakety a předem si ji vyzkoušejte. V nabídce obchodů bývají tzv. testovací rakety, které vám dávají šanci si jejich vlastnosti předem vyzkoušet.