Nejlepší sportovní filmy, které musíte vidět

Sportování a sledování filmů na první pohled vůbec nejde dohromady. Ovšem svět filmových snímků si z toho sportovního světa vždy rád vezme inspiraci a pak se není čemu divit, že i ten největší fanda se na podobný snímek s chutí podívá. Pojďte se s námi podívat na ty vůbec nejlepší sportovní filmy, které se pro vás mohou stát skvělou motivací.

 

Zrození šampiona

Snímek vypráví o mladém fotbalistovi Michaelovi (řeč je o americkém fotbalu), který se ve složitém věku dostává z ulic Memphisu do nového domova, který je veden svéráznou ženou Anne. Ta najde v na prvním pohled nemotorném mladíkovi naprostou hvězdu, která to dotáhne skutečně hodně vysoko. Film je plný emocí, ale také sportovní akce a rozhodně by vám neměl uniknout.

 

Orel Eddie

Dojemný snímek zachycující životní příběh legendárního Eddie The Eagle. Samotný Eddieho příběh je dost zajímavý sám o sobě, a když ho hollywoodští scénáristé ještě trochu přibarví, máte film jak víno. Příběh diváka chytne a již ho nepustí. Podívejte se na film o skokanovi na lyžích, který byl nulou, ale i přesto jej všichni oslavovali jako vítěze.

 

Rocky

Co by to bylo za přehled, kdyby v něm chyběl legendární Rocky. Tohoto chlapíka asi není radno více přibližovat. O úspěchu celého snímku svědčí to, že Rocky se dočkal ještě několika dalších pokračování. Rocky je jakousi boxerskou baladou kterak se kluk z ulice dostane až na vrchol.

 

Milon Dollar Baby

Stejně tak jako Rocky, i tento film je z boxerské arény, tentokráte však té dámské. Strhující a nervy drásající snímek, který končí jinak než byste chtěli. Přesně u tohoto typu filmů pak ještě dlouho sedíme a přemýšlíme nejen nad filmem, ale nad celým svým životem.

 

Rivalové

Jako poslední tu máme snímek rivalové o nesmiřitelném soupeření Jamese Hunta s Niki Laudou, tedy největšími piloty F1 všech dob. Co filmu chybí? Vůbec nic!

 

Goon

Příběh hokejového bitkaře, který se z barového vyhazovače stal hvězdou a oporou hokejového týmu. Film je natočen podle skutečného příběhu. Vtipné hlášky ocení každý hokejista.